Handboll

Har varit i väg hela dagen och spelat handboll. Resultat: vann en match i skåneserien mot åhus (yeah). Och sen stack vi till Karlskrona (where there's always wind) och spelade regionslutspel. Det var vi, Lugi, Halmstad och Flottan som var med. Kan tilläggas att Halmstad är otroligt dåliga, och det äre förvånande att det någonsin har vunnit ngt. Därför kom det som en chock att de vann över Flottan (höhö). Men vi däremot vann alla matcher, och vi spelade as-bra, som vi bara kan göra när det bara är 91:or, så vi vann hela saken =) och vilket sketet pris vi fick: en glasbunke som var lite rosa. Och bara en! Inte en per person =( Illa illa.

Men eftersom man var i Karlskrona var man tvungen att höra av sig till kusinen, så hon kom och kollade på den sista matchen, och så satt vi å pratade rätt länge. Så nån lördag ska jag till henne, och så ska vi gå å shoppa å lite sånt =) kul kul... längtar tills man kan gå på krogen med henne =P kul vi kommer ha =)

Dagens slutsats: Skadeglädje är den enda sanna gläjden

jaha

jag har haft en normal boring dag med inte särskilt mkt som har hänt. Det största är väl att vi hade en spanjorska hos oss på spanska lektionen. OCH JAG FATTADE LITE AV DET HON SA!!! yeah =P Och sen så fick vi läsk av Nanne på träningen, hehe. Vilken tränare man har... =P Och så har jag gjort världens goaste chokladmousse till imonkväll. =)

Mousse
250 g  vit choklad
4 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl grädde
2 dl kesella
4st ägg
Hallonmylta
1.5 msk konjak
200 g frysta hallon
1 msk lönnsirap
Tillagning:
1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Skilj på gulor och vitor. Tillsätt en gula i taget till den smälta chokladen, blanda ner socker, grädde och kesella.
2. Vispa vitorna till hårt skum, rör försiktigt ner dem i den ljumma chokladsmeten.
3. Häll upp i små portionsformar, ställ dem kallt i minst en timme innan servering.
4. Mosa hallonen, tillsätt lönnsirap och konjak. Servera med hallonmylta.

Dagens ros!

..går till Thomas Bodström. För att han var en ängel under insider. Där satt de och pratade om män som hade blivit felaktigt dömda för våldtäkt, och nämnde inget alls om alla våldtäktsmän som inte blir fällda. Ja visst, det är hemskt att folk får sina liv förstörda för en sådan sak; men hur jävla förstörande är det inte för en tjej att bli våldtagen, och sedan kallad lögnare i domstolen? ARRGH! Men som sagt, Bodström gick emot strömmen och lyste på andra sidan problemet: tjejer som inte får upprättelse! HEJA BODSTRÖM!!

dagen

jaaaa. vad fan har hänt idag? typ inge faktiskt (my life's boring). började dagen med muntligt nationellt prov i engelska. gick väl bra hoppas jag. vi satt å snackade mode nästan hela tiden, hehe.  sen hade vi kemiprov. jag vet att jag inte får mvg, för jag orkade inte bry mig om den sista frågan (på 5 poäng, =P) så jag skrev inte allt jag visste. orkade bara inte. sen hade jag matteprov på fysiklektionen. det lyckades jag med, så nu får jag skippa resten av kapitlet, höhö. =) och sen till det tråkigaste av allt: SVENSKA! Vrf har vi det ens? Det är så sjukt jävla tråkigt. Och nu håller vi på att skriva om 20 äckliga tråkiga författare, som ingen någonsin kommer att läsa en bok av igen. Vrf kan man inte få välja själv vilka man vill skriva om? Skulle det inte ge mer, och bli mer intressant? Nej, nu ska vi skriva om människor vi aldrig har hört talas om innan. Arrgh! Men men.. Ska iväg och spela match sen.. Wish Me Good Luck!

på tal om ingenting

Grattis på födelsedagen Johannes! =)


ARRGH!

Har fått redap å att jag kommer få en IG-varning i bild. Anledning: Jag är inte färdig med min design uppgift. Hon låtsas inte om att jag faktiskt har försökt varenda jävla lektion. Och hon har inte hjälpt mig, så min jävla modell pajjade sönder. Har haft MVG hela tiden, och så tänker hon ge mig IG! DEt är helt sjukt. Hon nämnde typ innan att jag skulle få en betygsvarning, men jag sa då att jag skulle göra uppgiften hemma, så om jag fick bra på den skulle jag behålla mitt MVG. Men fan heller! HATAR HENNE! Tänkte ringa mina lite mer agressiva vänner (jenny, Elin och Sofie) och be de hjälpa till när jag skulle slå ner henne. Men jag sket i att. Hade jag gått in till henne hade jag slått till henne. HÅRT. men det hade varit så onödigt. Så jag satt istället och kokade och var så förbannad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen... ARRGH!

trött

jag har nu varit trött i 2 timmar. Nästan för att vara exakt, hehe. Och jag har fortfarande inte kommit i säng. I'm going to be a bitch tomorrow.... Godnatt på er alla. (eller ni få människor som faktiskt läser min blogg, hehe)

mammas ultra smarta dag

igår var mamma på topp med smartheten =P

mamma: Lisa, när jag var i din ålder tvättade jag håret varje dag.
jenny: men det gör du väl fortfarande?
mamma: ja, just det!
*Gapflabb*
mamma: men det är bara för att jag inte har tvättat håret idag som jag glömde bort det...

5 mintuer senare...
jag: men mamma. du tvättade ju visste det håret idag!!

årets tabbe

telefonsamtal mellan mig och annie.
Annie: Hej, jag är på väg dit nu. Är du där?
Jag: Ja, men du är väl medveten om att det bara är 16 minuter kvar på matchen?
Annie: WTF? Du sa ju att matchen började vid 4.
Jag: Ja, klockan fyra. Men nu är klockan fem. Har du hört talas om sommartid?
Annie: Men va faaan

ÅRSDAGEN!

idag är det årsdagen sen vi tog sm-guld (har det verkligen gått så långt tid?) dagen har - såklart - ägnats till att spela handboll. Eller snarare spöa skiten ur Lundagård. De som vi faktiskt spelade lika mot i början av säsongen, och nu vann vi med 7 bollar. Och så fick man ju träffa Manda =) hoppas hon snart kommer till Karlshamn..

Sen bar det av till Karlshamn och Vägga-hallen, där vi kollade på herrarna, och de vann sin match, vilket innebar att de nu är seriesegrare för div III, GRATTIS! Och sen hade vi lagfest tillsammans med herrarna på Hotel Solgårda, kul kul. Men det visade sig att handbollsspelare inte är särskilt smarta ( =S ).. Jag är väl undantaget =P
 

mina teckningar

tittade igenom mina gamla ritpapper, och hittade två gamla bilder som jag gillar. Ansiktet gillar eftersom att jag faktiskt har ritat den med "fel" hand (högern). So now you know, I'm a weirdo

 

hrm

HATA TARZAN

utmaning

såg en utmaning på emelies blogg, som jag bestämde mig för att anta. Utmaningen gick ut på att leta upp en gammal bild som du blev glad av. Mitt val:
image33
anledning: vi vann ju sm! =P inte den snyggaste bilden direkt, men who cares?


veckans slogan

"Have a break
- Have a Brejk"

made by Kajsa =)

meditation

jag satt nyss och mediterade (suprise!), och jag säger bara det; det var underbart! man stänger in sig helt och hållet i sig själv, och man blir helt avslappnad. Man behöver inte tänka på något alls, och man stänger av världen helt och hållet. Efteråt känner man sig harmonisk, och lugn. All smärta försvinner för ett tag. Jag sätter igång lugn musik, som får mig att slappna av helt och hållet. Testa det, det är helt underbart.

Kom å tänka på dagens sämsta kommentar idag.
Annie: Men, Åke, dina prov är alltid så STORA!
Åke: Jag kan förminska ned dem till A5 om du vill...

veckans citat v. 12

kajsa: han gillade inte den hunden, han är en rasist!

rolig historia

En norrman satt i fängelse och skulle avrättas. När avrättningsdagen väl kom så frågade de på fängelset om hur han ville dö; genom hängning eller genom att få en spruta med HIV i. Norrmannen valde HIV-sprutan, så de satte i sprutan i armen. Då sa norrmannen: Ha! Era puckon, jag blev inte smittad jag hade ju kondom på mig! 

Underlig SO

Roligaste kommentaren ever, på SO-lektionen när några satt och diskuterade för och emot abort.

Linn: Ja, men tänk att du sitter på en bar och är så jävla kåt.
Emma (skriker): DÅ GÅR JAG HEM OCH ONANERAR!

Lite senare:
Johansson: Viktor, du är satsen din mamma borde ha svalt.

höhö


Flick-sm

Ja, då var det klart. Vi är nu officiellt 4 bästa laget i Sverige på att spela handboll. =) Sämre än förra året, men kom igen: 4 I HELA SVERIGE! Det finns då bara tre lag som är bättre än oss (eller inte egentligen). Grymt bra!
Men det finns mkt mer jag vill säga. Men jag skiter i det.  

flick-SM

nu är det snart dags. Imon bär det av till Eskilstuna, där vi spelar sm-slutspel i handboll. nu är det endast 8 lag kvar - i hela Sverige. DET ÄR GRYMT! Ja, vi kanske inte lyckas lika bra som förra året, då vi vann, men vi har inget att förlora. särkilt inte eftersom att vi är tippade 7:a. Hellre slå från underläge och förvåna, än att komma sämre än väntat och besvika! Men nu snart så =). (Gnäll då inte över dålig uppdatering i helgen, orka leta upp en dator och blogga =P)

Men nu ska jag sticka till träningen. Wish me good luck!

ps. har hittat en ny rolig blogg som är läsvärd. fotbollsspelaren joachim lantz sambo,
Malin Wollin

veckans citat v.11 (?)

mamma: men tänk den stackaren. hon var ju hela 191.5 cm lång!
jenny: mamma, hon överdrev. hon var snarare runt 175.
mamma: ja, men lång var hon!

roliga historier

mannen: hur kan det komma sig att de snyggaste kvinnorna alltid gifter sig med idioter?
kvinnan: tack för komplimangen

-Älskling viska ngt sött i mitt öra
-Bananlikör

-Varför har alltid Amor en pilbåge i handen?
-Det fattar du väl. Det skulle ju inte se särskilt trevligt ut om han bar omkring på en k-pist, eller hur?

quote

"I curse the day when I was born "

crazy-day

igår var världens flummigaste dag ever.

jag, annie å kajsa åkte till kristianstad å shoppade. på ditvägen fick vi alla dela på en vuxen biljett, vilket betydde att vi bara betalde 27 kronor per person =) det var sjukt göttigt. iaf så var det en helt vanlig shoppingdag, med mkt bortslösade pengar för mig å kajsa. annie däremot var snål, och köpte bara ett par skor och en deo (hehe). det galna började när vi skullee åka hem. vi gick bara på en buss som det stod karlskrona på. utan att tänka på att inte alla bussar stannar i karlshamn. direkt när vi hade lämnat stationen blev jag orolig över att vi hade tagit fel buss, så jag ringde morsan. annie å kajsa idiotförklarade mig, men det visade sig att jag hade rätt. närmsta hållplats som den stannade på var sölvesborg. kajsa ringde å försökte få tag på sin mamma, men hon var på nån kurs, och kunde inte hämta oss. annie tänkte att hennes mamma säkert skulle bli arg, så hon ringde sin pappa istället. men det visade sig att han var i spanien. (?) då ringde jag mamma, som inte hade nån bil. så hon fick ringa hem jenny från stan. när det visade sig att mina kompisar var dumsnåla och vägrade betala 15 kronor i bensinpengar så fick jag ringa till jenny å säga till henne å skita i att köra hem. vi skulle lösa det. så kom jag på världens bästa lösning: vi hoppar av i sölvesborg (som vi redan hade bestämt) och så tar vi den rätta bussen därifrån! (guud va smart jag är, heh). Det löste sig, men vi var tvungna att ta bussen hem från stationen, som då kostade 12 kronor, 3 kronor mindre än vad skulle ha kostat om mamma skulle hämtat oss i sölvesborg. men men.

det blev inte bätte på träningen sen heller. matilda råkade skjuta mig allt vad hon hade i huvudet från 2 meters avstånd. folk skrattar fortfarande åt min min, och grejen att jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta. det blev ett mellanting. =P

försök slå den pucko.dagen ni! HA!

Till minne av Greta

På hennes begravning spelades en psalm-version av Morning Has Broken av Cat Stevens. Så jag la in den på den cd-skivan som jag spelade i pausen under handbollsmatcherna i söndags.

Morning has broken, like the first morning 
Blackbird has spoken, like the first bird 
Praise for the singing, praise for the morning 
Praise for them springing fresh from the word 
 
Sweet the rain's new fall, sunlit from heaven 
Like the first dewfall, on the first grass 
Praise for the sweetness of the wet garden 
Sprung in completeness where his feet pass 
 
Mine is the sunlight, mine is the morning 
Born of the one light, eden saw play 
Praise with elation, praise every morning 
God's recreation of the new day 
 
Morning has broken, like the first morning 
Blackbird has spoken, like the first bird 
Praise for the singing, praise for the morning 
Praise for the springing fresh from the world

äckel-skola

solen sken idag igen. så jag och annie passade på att gå ut och sätta oss i solskenet. det tänkte alla andra också, så hela skolgården var fullsmockad med folk. då kom jag på hur vår skola egentligen är uppdelad; sjuorna står i små grupper, och vågar inte synas, precis som vissa åttor. niorna och dom andra åttorna stod i mitten av skolgården och spelade ngt nypåhittat fotbollspel (liknande ching-ping =P). runtomkring oss fanns de "häftiga", som antingen körde moppe, åkte moppe, pratade om moppar eller skejtade. fan vilken bonnskola man går på egentligen. och stereotyp är den till på köpet. inget innovativt här, vi följer reglerna till punkt och pricka. förutom mitt tjejgäng. de flesta av oss får det att se ut som om vi bryr oss. det gör vi inte. det är ofta vi som snackar mest på lektionerna (men vi hörs inte mest). vi låsas jobba, men egentligen pratar vi om hundar, killar å annat skit =P. men men. nu får det vara nog med den här skolan. inte långt kvar. I see the light in the tunnel, at the end. Dilemma: Jag är förvirrad! Någon som har lust att se till att jag kan bestämma mig över vad jag ska göra med mitt liv. Visade ju sig att ingen av mina vänner kommer att välja NV (borde jag?), så jag blir helt ensam. Jag känner ingen som troligtvis kommer hamna i min klass! Och hur tråkigt är inte NO egentligen? Kommer jag stå ut i tre år? Äsch jag skiter i allt. Skiter i gymnasiet. Jobbar på ngt lågavlönat jobb med obekväm arbetsställning, blir sjuk och får leva på sjukpenning, vilket blir väldigt lite med redan liten lön. HJÄLP!

dansa

jag ÄLSKAR att dansa =) det är underbart, och befriande. om man sätter på en låt som går att dansa till finns det endast två anledningar till at jag inte börjar dansa: 1. den är dålig, 2. jag trivs inte med sällskapet. men iaf, sdå är det askul å dansa, så jag håller för tillfället på att lyssna på sån musik som man ska dansa till, vilket betyder, sån musik mamma hatar, hehe. men men nu ska jag dansa. =)


i'm a weirdo

Regler: varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn som ska utmanas.

1. Jag har telefonskräck. Försök inte få mig att ringa ett samtal i onödan. Vet egentligen inte vad jag är rädd för, men läskigt är det. Den enda jag utan problem kan ringa till är Annie, för där känner jag alla i familjen jätteväl, men alla andra; USCH!
2. Som liten tyckte  jag det var extremt svårt att skiljas från saker. Jag kunde inte ege bort en teckning till någon annan än mamma och pappa, och en gång när mitt favoritsuddigum gick sönder grät jag hur mycket som helst. När en kompis lånade min robyn skiva, så gick den sönder, och jag vägrade ta emot en nyköpt skiva, för det var inte samma. Först något år senare klarade jag av att byta fodralet.
3. Jag kan inte skriva förhand. Det ser förjävligt ut, och går långsamt. På lektionerna skriver jag osammanhängande grejer, för att hinna skriva allt. Om jag kan skriver jag skolarbeten på datorn. Tacka vet jag datorn!
4. Jag är pedantisk med mina volymknappar, när jag är dj på damlagsmatcherna får ingen röra stereo, eller mixtra med volymen. Annie å Lii försökte igår. Gå till deras gravar och fråga dom hur det gick.
5. Jag hatar att ha stökigt rum. Men det finns en sak som är värre: att tvingas städa det. Jag vill verkligen ha det fint, och älskar när det är det, men att städa iordning är det värsta som finns.
6. Jag har ett djävulskt minne, när jag känner för det. Jag kan komma ihåg små onödiga detaljer från flera år tillbaka. Kom tex. ihåg att öl på tyska betyder olja, för när jag var runt 10, var vi på en mack i tyskland, och då frågade jag mamma varför det stod öl på en papperskorg. Eller att när jag var runt 6 så trodde jag radhusen längs froarpsvägen var en skola, så jag lämnade kvar en teckning i min kompis bil, när vi skulle in till hennes lägenhet. Teckningen var till mamma på hennes födelsedag, och jag hann inte få tillbaka den, så jag var jätteledsen. Men mitt närminne är desto sämre, hehe.

Jag säger som många andra: dom som vill får ju ta å försöka. =)

seg

ja, jag är seg - som vanligt. För typ 8 dar sen eller nåt skaffade Annie blogg! Woho! Revolutionen går framåt, tillochmed för Annie =P Nej, nu ska jag inte vara elak, hehe. Men hon är lite seg på att uppdatera måste jag erkänna. Jag trodde jag var dålig - men hon slog mig! hehe.

NU ÄR VÅREN HÄR! Okej. den sämsta årastider, full av pollen å snuva, men gud så mysigt det är. Solen skiner och man har fullt av energi. Sprang som en galning när jag, Tina, Ebba å Dixie var ute och gick. Men det var underbart. En annan fördel: vi hade vikarie på matten, och vi övertalade henne att få jobba ute, och hon sa att vi fick sluta tidigare om vi ville, och vi behövde inte komma tillbaka tll klassrummet innan vi gick. Vi slutade 43 minuter tidigare. Det var en 50 minuterslektion. Hehe. Vi är ondskefulla. Det roliga var att alla killarna stannade kvar, så jag å Martina mötte två av dom när dom var på väg hem från skolan, och vi höll på att gå ut med hundarna, hehe.  Hoppas på lika bra väder imon, för jag ska ha klänning, hehe.

Det är världens chilligaste vecka på länge för mig å Annie. Vi gick i skolan som vanligt idag. Imon ska vi ha elevens val nästan hela dagen, på onsdag är det studiedag, på torsdag slutar vi vid 13.25, och på fredag är vi lediga. Göttigt som fan!

Godnatt på er nu =)

Tjuvlyssnat - igen

Har inget å göra, så jag läser på tjuvlyssnat, så då hittar man såklart lite roliga grejjor, hehe

Man ~25 börjar prata med attraktiv mörkhårig kvinna ~23, som suttit vid bordet bredvid en stund.
Mannen: So where are you from?
Kvinnan: Italy, and you?
Mannen: Sweden.
Kvinnan: Oh that?s interesting, please say something in Swedish, I?d like to hear something!
Mannen: Jag vill att du föder mina barn.
Kvinnan: Jag är från Stockholm. Jag måste gå nu!

Tjuvlyssnat

I kön står en rätt muskulös man ~50. Helt plötsligt kommer en tanig man ~30 och ska tränga sig före i kön.
Man ~50: Vad tror du att du gör?
Man ~30: Jag hade tänkt att betala.
Man ~50: Det får du gärna göra för mig. Men vem har sagt att du får tränga dig?
Man ~30: Gud har sagt det.
Varpå någon säger lite längre bak i kön: Det har jag inte alls sagt!

veckans citat v.10

Jag, pappa och farfar tittade på fotboll, och det var en klar målchans för eto'o, som han missade. Jag halvsov, och missade det då. Och så visade tv-bolaget ingen repris.
Jag: Men va fan. Dom måste ju visa repris. Tänk på alla tjejer som sover!


fotboll

nu är jag ledsen. det var el clasico igår - OCH JAG SOMNADE! ='( Det var en underbar match, som slutade 3-3. Inte vill man väl missa en sån match? Men jag var så fruktansvärt trött. Men roligt att underbarnet Messi gjorde alla Barcas mål =). Jag vaknade varje gång han gjorde mål, så jag fick se dom alla. Tur det iaf.

Nån mer än jag som blev irriterad över hur melodifestivalen slutade? Ja visst, The Ark var bra, men MÅNS VAR BÄTTRE! Och hon som kom två! En tråkig jävla låt som man bara inte orkar med. Jag som trodde juryn kunde sin sak, men tydligen inte. De borde ha lärt sig att man aldrig ska skicka iväg en ballad till Eurovision. ALDRIG! Det är dödsdömt. Men men. det var väl allt för mig. Tror jag =P


äckliga religioner

Såg precis en artikel på aftonbladet.se (http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1016210,00.html) som handlade om en 149-prig tjej som hade blivit våldtagen av sju män, och hon blev dömd till 90 piskrapp. Hur äckligt är inte det? Det är ju såklart deras religion som säger att det ska gå till så. HATA RELIGIONER! Världen vora så mycket mindre ond utan religionen. (Jag kommer nog bli halshuggen om nån religiös människa läser detta- aah. hjälp mig! =P)


underligaste låten

mamma fick en låt från min kusin idag, som går ungefär såhär (på typ danska):
hun har en pik,
hallo,
hun har en pik,
hun har en stor pik,
og det burde hun ik'

??? på den låten. rolig i alla fall, hehe

greta

jag älskar dig. och saknar dig mycket. din begravning var fin, och jag tror du skulle ha tyckt om den. vi drack ur glasen vi fick ärva. och hyllade en skål till ditt minne. vi ses i himmelen.


msn

msn halv-strejkar för tillfället. det funkar att logga in med jennys msn, på jennys dator. men inte med min msn på någons dator. ARRGH! va fan vill den mig egentligen? jag lyckades iaf fixa jennys själv!  *stolt* behövde bara trycka på [hjälp] knappen, men men. har lärt syrran, så hon kommer bara fråga sisådär 20 ggr till om hur man gör! 1 done , 20 to go, hehe. [slå mig inte jenny] lessen att jag inte kan ta kontakt med er, kära vänner, men what to do? ring mig om det är ngt. men inte imon. klarar nog inte av d, för det är trots allt Gretas begravning. ='(

msn

MSN FUNKAR INTE! HJÄLP! vad ska jag göra? hur ska jag överleva? vad ska jag nu göra när jag inte har nått å göra? ='( har gjort tonvis med felsökningar, men inte hjälper det. Super cp jävla jättedamp.