Vit chokladmousse med hallonmylta
Tänkte lägga in receptet på min favorit efterrätt: vit chokladmousse med hallonmylta.. (obs! bilden är inte tagen av mig, den hade blivit finare, haha)
Mousse:
250g vit choklad (jag använder Odense som går att köpa på Citygross)
4 msk Florsocker
1 msk Vaniljsocker
2 dl Kesella
1 dl Grädde
4 Ägg
Hallonmylta:
200 g Hallon
1,5 msk Konjak (jag brukar ta mer, haha)
1 msk Lönnsirap
1. Smält chokladen (INTE I MIKRON, jag har försökt, och misslyckats)
2. Dela på äggvitan och äggulan (spara båda, fast i olika skålar)
3. Blanda ihop äggulorna, kesellan, grädden, sockret och chokladen.
4. Vispa upp äggvitorna till skum.
5. Häll i chokladblandningen i äggvite-skummet, och rör om.
6. Häll upp i portionsskålar, och ställ i kylen. (Jag brukar förbereda efterätten dagen innan)
7. Om hallonen är frysta, tina dom. Rör ihop dom med konjaken och lönnsirapen, och höll på moussen.
Jag brukar använda receptet till ca. 6 personer. Räcker gott och väl =)
Kommentarer
Trackback