Kocken Lisa =)
Lövbitar med parmesan och champijon fyllning tillsammans med kylftpotatis och pepparsås.
Lövbitar med fyllning:
Blanda ihop parmesanost, stekta champinjoner (grov hackade) och färska kryddor (jag använde bl a timjan och oregano) i en skål. Ta fram köttet, och lägg fyllningen på ena halvan. Vik sedan över den andra halvan över delen med fyllning. Stek en liten stund, tills det är genomstekt (går relativt snabbt).
Klyftpotatis:
Skrubba potatisen och dela i klyftor. Koka upp i kastrull i ungefär 3 minuter. Lägg sedan smör i en plåt, och ställ in i ugnen tills det har smält. Efter det lägger du på potatisen och kryddar med grillkrydda. Sätt sedan in dom i mitten av ugnen i 25-30 minuter, 225 grader.
Pepparsås:
Häll vatten i pannan som du stekte lövbitarna i, och lägg i en buljongtärning. Sikta sedan bort ev. köttrester. Lägg i smör i en sauteuce (hur faaan stavas det??), och lägg sedan i nykrossad svartpeppar tillsammans med dijonsenap och ungefär 2 msk mjöl när smöret har smält. Rör om och häll sedan i buljongvattnet. Lägg i lite socker, och tillsätt sedan grädde, soja, flytande fond och mer peppar efter behov.